Vina iz Šumadije sa geografskim poreklom

Naša vina su vina iz Šumadije, vina koja oslikavaju na najbolji način šumadijsko podneblje i ono što priroda tamo daje.

Osnova naše proizvodnje vina je kvalitetna sirovina, najkvalitetnije grožđe, tako da  se trudimo da već u vinogradu utičemo na kvalitet grožđa, smanjujući prinose i koristeći najnovije tehnologije obrade vinograda. Sve ostalo nam daje zemlja koja se vekovima pokazala kao idealna za uzgajanje vinove loze.

Svojim velikim iskustvom u vinogradarstvu, trudimo se da uz minimalne tretmane hemijskim sredstvima, dobijemo vrhunsko grožđe.

Ručni rad i lični pristup vinogradara i enologa je filozofija Vinarije Arsenijević od koje ne odustajemo, bez obzira na sve okolnosti i vremenske prilike.

Vina sa geografskim poreklom

 

Vinarija Arsenijević je od 2014. godine punopravni član udruženja vinara i vinogradara Šumadije i deo je sistema geografskog porekla vina sa oznakom Šumadije.

Naša vina imaju zaštićeno geografsko poreklo, čime država svojom kontrolom i markicom garantuje da je vino proizvedeno isključivo od grožđa iz Šumadije, iz Oplenačkog vinogorja i da kvalitetom zaslužuje oznaku kvalitetnog i vrhunskog vina. 

Chardonnay

 

Lagan i lepršav, sa aromama tropskog voća, kruške, vinogradarske breskve i zrelih kajsija, predstavlja pravi izbor ovog leta. Na ukusu svež i hrskav, umereno pun…

Sauvignon blanc

 

Šumadija je već uveliko poznata kao odlično podneblje za Sauvignon Blanc. Arsenijević Sauvignon Blanc predstavlja baš to najbolje što Šumadija daje.

Različitim momentima berbe uspevamo da dobijemo kompleksonst aroma koje idu od zelenih nota paradajza, paprike pa sve do izraženih tropskih nota. Na ukusu puno i harmonično, sa iraženom svežinom…

Rose

 

Jedan ne tako tipičan roze, napravljen od sorte muskat hamburg. Kombinovanjem različitih tehnologija dobili smo vino izažene aromatike i umereno punog ukusa.

Na mirisu dominiraju note ruže i jagodičastog voća, dok je ukus osvežavajući i lepršav. Veoma ga je lako upariti sa različitim vrstama hrane…

Merlot

 

Voćno i elegantno su dve reči koje najbolje opisuju Merlot iz Vinarije Arsenijević.

Note zrelog crvenog voća, borovnice i kupine, zaokružen aromom čokolade i lista duvana. Na nosu lepršav i divlji, dok je na ukusu smeran i zaokružen, srednje punog tela i pitak.

vinarija arsenijević cabernet sauvignon

Cabernet Sauvignon limited edition

 

Prvo premijum crveno vino u Vinariji Arsenijević, napravljeno od 100% grožđa Cabernet Sauvignon iz jednog vinograda.  Ograničena serija od samo 3900 boca čini ovo vino jedinstvenim i unikatnim.