Vinogradi Vinarije Arsenijević

Vinarija Arsenijević je kao porodična vinarija, veoma ponosna na svoje vinograde. Dobri vinogradi su slika i prilika svakog domaćina, pa se tako i mi vodimo time i trudimo se da uradimo najbolje što možemo, kako bismo imali najbolje vinograde u Šumadiji.

Naši vinogradi su mesto odakle sve počinje i o čemu se vodi posebno računa u našoj vinariji. Ručnim radom i brižljivom negom, svake godine se trudimo da proizvedemo najbolje grožđe i da ono što nam je priroda podarila, pretočimo u nešto još vrednije i lepše.

Vinarija Arsenijević poseduje 11,5 hektara vinograda zasađenih internacionalnim sortama Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon i Muskat hamburg, kao i srpskom autohtonom sortom Prokupac.

vinograd vinarija arsenijević

TIP ZEMLJIŠTA I EKSPOZICIJA VINOGRADA

Vinogradi su zasađeni na južnim ekspozicijama, a redovi su postavljeni u pravcu sever-jug, kako bi primili što više sunca tokom dana. Takav način sadnje se pokazao kao idealan za sortiment koji imamo u vinogradima.

Tip zemljišta koji dominira u celoj Šumadiji, pa tako i kod nas je smonica i gajnjača. Važe za veoma plodna zemljišta koja vinogrdima daju bujnost, pa smo zato odabirom pravih loznih podloga i odgovarajućih klonova vinove loze, uspeli da okrenemo tu plodnu zemlju u svoju korist.

Nadmorska visina vinograda

Ovaj deo Šumadije, gde se nalazi selo Vinča, je na brdovitom reljefu. Nalazi se između Oplenca i planine Rudnik, tako da je nadmorska visina naših vinograda od 250 do 350 metara. Takva nadmorska visina je idealna za sorte grožđa koje gajimo.

Naši vinogradi se nalazi na najlepšim podnebljima u srcu Šumadije, između sela Vinča i Topole.

vinograd arsenijević

Glavne karakteristike naših vinograda

Porodična vinarija

Tip zemljišta

Tip zemljišta u našim vinogradima su gajnjača i smonica

Nadmorska visina

Nadmorska visina u našim vinogradima je od 250 do 350 metara

orijentacija vinograda

Orijentacija

Naši vinogradi imaju južnu ekspoziciju terena